"Ni el Poder ni la Gloria". Blog de Josep Esteve Rico Sogorb

Artículos de opinión e investigación sobre Historia, Lengua, Literatura, Arte, Cultura, Política, Sociedad, etcétera. La mayoría publicados en medios de comunicación en papel y digitales de todo ámbito territorial tanto en España como en el extranjero

domingo, 30 de mayo de 2021

 


Unitat del valencianisme politic 

DES DEL SUR  

VENTS D’ UNIO 

En el sur, el Valencianisme no es veu ni es sent igual que en el centre o cap i casal. Mentres en la zona central del territori autonomic els valencianistes de cada sector estan a la grenya enfrontats i protagonisant desunio i divisio entre tots ells i demostrant una dificultosa incapacitat d’ enteniment i de consens; aci en el sur nos llamentem de la situacio observant com s’està perdent un temps valuos. Nos sentim impotents per no poder fer res al respecte degut a que som molt menys i estem debilitats en quant a mijos, recursos humans i estructures.

Es penos que el Valencianisme Politic continue fragmentat i en divorci i que el PP s’aprofite per a vendre’s com l’ unica opcio valencianista quan no ho es. Al menys de forma total o pleno, no ho es. Fins ara no han fructificat els intents d’ acostament per ad aglutinar una gran força electoral cent per cent valencianista i d’ estricta obediencia valenciana. De cara a les proximes votades crec que cal reintentar-ho. Estem davant de l’ultima oportunitat abans d’eleccions per a crear eixa gran aliança de tots els valencianismes politics tricolors –dreta conservadora regionalista, centrisme moderat, independents localistes, nacionalisme lliberal, nacionalisme progressiste, republicanisme valencianiste- que en lo minimament basic coincidixquen, perque el poble valencià, fart i desconfiat de les majories absolutes, ho demana. Com tambe ho demanen les bases dels varis partits i mini partits valencianistes que hi ha en estos moments. Per aixo, si estos partidets s’alien, el Valencianisme Politic entraria en les Corts i ajuntaments. 

Aci esperem resultats. Perque quan el cap i casal funciona, el Valencianisme alvança reviscolant en el sur. Anem a remolc de vosatres. I que soplen per fi ‘vents d’ unio’. Com escrigue Ausias March, el millor poeta valencià de la nostra historia:  "Velen e vents han nostres desigs complir". Ixcà se faça realitat eixa unio del valencianisme politic. 

Per Josep Esteve Rico Sogorb

Escritor i periodiste

(Publicat en diari Valencia Hui) 

No hay comentarios:

Publicar un comentario